نحوه مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی
مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی نیاز به برنامه ریزی دقیق و منظم دارد. یک مدیر باید برخورد و رفتار مثبت و اجتماعی داشته باشد تا بتواند به نحو احسن آموزشگاه را مدیریت کند. آموزشگاه محیطی است که فرد برای یادگیری علم و هنر انتخاب میکند. از هدفهای اصلی آموزشگاه زبان یاددادن صحیح و دقیق زبان انگلیسی به زبان آموز است.
کیفیت آموزش و اساتید زبان انگلیسی
معمولا زبان آموز وقتی که تصمیم میگیرد برای یادگیری به اموزشگاه زبان برود، اولین سوالی که به ذهنش می رسد و در پی جواب آنست اینست که کدام آموزشگاه، کلاسهای آموزش زبان بهتر و باکیفیت تری دارد؟ اینکه کدام آموزشگاه بهتر است عمدتاٌ بستگی به محیط با کیفیت بهتر و اساتیدی دارد که شیوه یاددادن آنها باکیفت و به روز باشد.
مشاور مدیریت سرمایه های انسانی (مدرسان زبان انگلیسی)
بسیاری از زبان آموزان اساتید و مدرسان زبان را می شناسند بنابراین به آموزشگاه زبانی می روند که آنها در آن تدریس می کنند. بنابراین بحث جذب و نگهداشت مدرسان زبان بسیار مهم می شود. به همین صورت راضی نگهداشتن مدرسان زبان انگلیسی.
مشاورمدیریت کسب و کار
نحوه مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی یا زبان های خاجی مانند هر کسب و کار، شرکت یا سازمان دیگر به دانش و تجربه کاری نیاز دارد. مانند هر کسب و کاری آموزشکاه زبان نیز ممکن است به مشاور مدیریت و مشاور کسب و کار نیاز پیدا کند.
روش تدریس و تجهیزات و فضای آموزشگاه
روش کار و کیفیت تدریس مدرسان، میزان تخصصی بودن کارآنها، کیفیت محیط آموزشگاه (تجهیزات لازم)، کیفیت آزمونهایی که بین زبان آموزان برگزار می کنند، نحوه کار کردن و وشهای نین برای یادگیری، اعتبار مؤسسه آموزشی و همچنین هزینه ها نسبت به کیفیت تدریس، مسائلی هستند که مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی باید به آنها توجه داشته باشد. چرا ک همه اینها بهتر بودن و کیفیت آموزشی و محیط آموزشگاه را نشان می دهند و اگر مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی بتواند راهکارهای صحیح مدیریت را برای اداره آموزشگاه بکار ببرد میزان رضایت زبان آموزان از آموزشگاه زبان نیز بالاتر می رود.
توصیه هایی در خصوص نحوه مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی
مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی باید بداند که مدرسان و اساتید یک آموزشگاه، نکته اصلی خدماتی هستند که آن آموزشگاه به زبان آموزان ارائه می دهد. پس یک مدیر اموزشگاه زبان انگلیسی باید برای موفقیت در امور مدیریت آموزشگاه به کار مدرسان آموزشگاه نظارت و توجه داشته باشد، در حقیقت به کار آنها اهمیت دهد. مدرس باید راضی باشد، نارضایتی او باعث می شود که بی انگیزه شود و درست تدریس نکند و این بر میزان رضایت زبان آموز که تأثیر دارد بر نحوه تدریس بقیه مدرسان نیز بی تأثیر نیست.
رضایت یا نارضایتی مدرسان معمولا بسته به این است که مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی تا چه حد از خود ضعف نشان داده باشد. سوالی که اینجا مطرح میشود این است که چگونه رضایت مدرسان را جلب کرد؟ و چگونه آنها را در آموزشگاه طوری نگه داشت که با ذوق و انرژی تدریس کنند؟ مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی این را باید بداند که همه مدرسان را یک جور و با یک روش نمیتوان مدیریت کرد هرکدام اخلاق و شگردی دارند که به نحوه ای باید با آن ارتباط برقرار کرد.باید با شیوه مختص اخلاق و ذات خودشان آنها را درک کرد و نگه داشت.
به آنها مدرسان زبان انگلیسی انگیزه و انرژی بدهید.
یکی از راههای مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی اینست که که مدیر بتواند با راهکارهایی مدرسان را سر ذوق برای تدریس آورد اینست که به آنها انگیزه کافی برای کار کردن بدهید. یعنی اینکه درصورتی از عملکرد مدرسی راضی باشید به او تشویقی بدهید و به هر مدلی که بتوانید از او تقدیر و تشکر کنید بطوری که انگیزه او برای ادامه کار دو چندان شود.
از طرفی مدیر آموزشگاه زبان رضایتمندی زبان آموزان را نیز باید در نظر بگیرد چرا که اگر رضایت کافی را نداشته باشند همه تلاشهای کارکنان آموزشگاه از مدیر و مدرسان زیر سوال می رود. میزان رضایت یک زبان آموز راهی است برای شناخت میزان کارایی مدرسان و همچنین میزان ضعف یا قوت مدیریت آموزشگاه زبان.
انگیز و دلگرمی مدرسان، انرژی چند برابر پول به آنها می دهد. وقتی که مدرسی انرژی کافی برای ادامه کار از آموزشگاه بگیرد مطمئناٌ عشق بیشتری برای تدریس دارد. در نتیجه یک مدیر موفق راهکارهای ایجاد انگیزه را برای اساتید و مدرسان بداند.
مدیریت آموزشگاه زبان نگلیسی نیاز به این دارد که مدیر بتواند طوری رفتار کند که مدرسان، اساتید و حتی زبان آموزان به او اعتماد داشته باشند. و این اعتماد اولین قدم برای ایجاد انگیزه بین مدرسان برای تدریس بهتر است. وقتی که مدرسان و حتی زبان آموزان یک مؤسسه به شما بعنوان مدیر اعتماد کنند، مطمئنا به نظرات و پیشنهادات شما گوش و عمل میکنند. پس باید بتوانید به نحوه صحیح از مدرس قدردانی کنید و از تذکرهای بی مورد خودداری کنید. قدردانی از کار مدرس بیشترین انگیزه را برای ادامه کار درون او بوجود می آورد. همینطور که تذکرهای بی مورد و بداخلاقی های بی جا می تواند او را از کارکردن دلسرد کند.
خلاقیت
از دیگر وظایف مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی این است که مدرسان را تشویق کنید که مدام تکنیک های جدید به کار ببرند و روش تدریس خود را بنا به ذوق زبان آموز تنظیم کنند.
به آنها میدان دهید تا خلاقیت خود را آنطور که میخواهند و میتوانند در کلاس به نمایش بگذارند. و گاهی هم برای پیشرفت بهتر آموزشگاه با آنها مشورت کنید، جلسه بگذارید و از آنها بخواهید نظرات خود را بگویند و از پیشنهادات آنها استفاده کنید. این خود یک شیوه خوب برای انتقال انرژی مضاعف به مدرس می باشد.
آداب سخن گفتن و سخنرانی
یک مدیر برای مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی نیاز به فن بالا برای بیان صحبتها و راهکارهای خود دارد بنا براین مدیر باید بتواند جذاب، شیک و سلیس و روان صحبت کند. پس بهتر است برای پیشبرد مدیریت خود در دوره های مهارت فن بیان شرکت کند. سخن گفتن با فن بالا می تواند بر مدرسان آموزشگاه نیز تأثیر مثبت داشته باشد.
دردسترس بودن مدیر
یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار بر نحوه مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی، در دسترس بودن مدیر می باشد. آموزشگاهی که در آن غیبت مدیر و یا احساس مسئولیت نکردن او زیاد باشد، دچار ضعف می شود و گاهی مدرسان نیز برای اداره کلاس و تدریس کالی می کنند پس مدیر باید جایگاه مشخص و دردسترسی در آموزشگاه داشته باشد که در صورت نیاز به راحتی بتوان با او ارتباط برقرار کرد .
و گاهی در مدیریت آموزشگاه زبان انگلیسی نیاز به این است که مدیر بر سر کلاسهای درسی مدرسان بنشیند و به نحوه تدریس آنها توجه کند.این کار باعث می شود که اساتید و مدرسان بدانند که مدیر آموزشگاه به کارهای آنها توجه دارد و از نزدیک کارهای آنها را زیر نظر دارد.
نویسنده مقاله
مهندس یاشا سازمند
مدرس اسبق زبان انگلیسی با سابقه تدریس زبان انگلیسی در آموزشگاه زبان انگلیسی داخل و خارج از کشور (تهران و کوالالامپور)
کارشناس ارشد مدیریت ارشد کسب و کار از دانشگاه علوم و مدیریت کشور مالزی
مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت آکام آتا منطقه آزاد انزلی (سهامی خاص)
زبان انگلیسی برای مدیران، زبان انگلیسی تجاری و بازرگانی، زبان انگلیسی کسب و کار Business English، مذاکرات و مکاتبات تجاری بین الملل به زبان انگلیسی (Commercial Correspondence) – (Commercial Negotiation)
برای جزییات بیشتر – دریافت خدمات مشاوره، مذاکرات و مکاتبات تجاری بین الملل در تهران و استان گیلان می توانید با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.