مفهوم استارت آپ یا کسب و کار نوپا
استارت آپ یا کسب و کار نوپا با مفاهیم مختلفی تعریف شده است. بطور مثال در فرهنگ آکسفورد از کسب و کار بعنوان خرید و فروش و انجام عمل تجاری یاد گردیده است. بطور کلی مفهوم کار و کسب شامل فعالیتی در جهت تولید محصول و یا ایجاد و ارائه خدمتی است که بتوان از آن برای کسب سود بهره مند گردید. اولین قدم برای داشتن یک کسب و کار موفق تهیه و تدوین طرح تجاری کسب و کار است.
شکل گیری استارت آپ (کسب و کار نوپا)
کار و کسب الزاما بر اساس نیاز مخاطبین؛ یعنی مشتریان صورت میگیرد. مشتریان عموما دارای نیازهایی (Needs) هستند که برای به دست آوردن آنها، تمایل (Wants) و توان مالی کافی (Demands) برای پرداخت است. وقتی نیاز و تمایل و توان مالی برای خرید محصول ها و یا خدمات شرکت شما وجود دارد کسب و کار می تواند شکل گرفته و توسعه یابد.
بقا و ادامه حیات کسب و کار
بر اساس برخی نظریات کارشناسان حوزه کسب و کار، استارت آپ ها صرفا بر اساس مراوده تجاری و خرید و فروش شکل نمیگیرد، بلکه تولد و راه اندازی استارت آپ (کسب و کار نو پا) منوط به تجدید و تکرار روند خرید و فروش می باشد. فارغ از تعاریف و نظریات موجود میتوان چنین نتیجه گرفت که روند کسب و کار در فروش کالا و یا عرضه خدمات در جهت کسب ارزش میباشد.
برخورداری از سود معقول را میتوان مهمترین و قدرتمندترین محرک شکل گیری و توسعه استارت آپ (شرکت نوپا) دانست. کسب و کار با خرید محصول و یا خدمات آغاز و با فروش، مبادله کالا، کسب سود و کسب ارزش برای محصول ادامه می یابد. شاید در برخی موارد کسب و کار با خلق یک ایده و یا تولید محصول آغاز گردد.
کار و کسب الزاما باید از دید اقتصادی دارای سود معقول و مناسبی برای صاحب کار و کسب باشد.همچنین از نظر اجتماعی؛ موضوع کسب و کار باید مورد تایید جامعه و مخاطبین قرار گیرد. تا بتواند روند رو به رشد و توسعه خود را ادامه دهد.
انواع کسب و کار
بر اساس هدف و ایده، کار و کسب را می توان به انواع کسب و کارهای تجاری، خانگی، دولتی، خصوصی، دیجیتال، خانوادگی، روستایی، کوچک، بزرگ و … تقسیم بندی نمود. هر کار و کسب می تواند خود دارای زیر رده باشد. بطور مثال کار و کسب اینترنتی یا دیجیتال می تواند در زمینه خرید و فروش آنلاین محصولات و خدمات، ایجاد گروههای آنلاین، اجرای پروژه های تبلیغاتی و یا آموزش و … عمل نماید.
مفهوم کارآفرین
در مفهوم کلی به فرد یا افرادی که کار و کسب نوینی را برای اولین بار ایده پردازی و اجرا نموده اند و این کار و کسب توانسته است موجبات اشتغال افراد دیگری را مهیا نماید کارآفرین اطلاق می گردد. وجود عشق و انگیزه کافی و وافی در کارآفرین و نیز بهره مندی از مهارتهای فردی نظیر مدیریت ریسک و پول می تواند توفیق کسب و کار را تضمین نماید.
کارآفرینهای موفق همواره از انجام کار خود لذت می برند و اجرای برنامه های مربوط به کسب و کار را جدی می گیرند. برنامه ریزی و تعیین استراتژی کسب و کار از جمله موارد تمایز کارآفرینان موفق محسوب می گردد. کار و کسب موفق در دید مخاطبین خود همواره دارای تصویری مثبت است که به همت کارآفرین در ذهن مشتریان نیز ایجاد می گردد.
کار و کسب موفق را افراد موفق شکل می دهند و این افراد علاوه بر داشتن مهارتهای فردی؛ همواره از فن آوریهای نوین برای ارتقای برند و کار و کسب خود استفاده می نمایند. مشارکتهای اجتماعی کارآفرینان در زمینه های مختلف و سرمایه گذاری بر روی خود از طریق دریافت آموزش مداوم از ویژگیهای منحصر به فرد کارآفرینان کسب و کارهای معتبر و بنام می باشد.
برای مشاوره مدیریت کسب و کار و تهیه و تدوین طرح تجاری کسب و کار (Business Plan) برای کسب و کار خود در تهران یا استان گیلان می توانید با کارشناسان و مشاوران شرکت آکام آتا تماس حاصل فرمایید.