چگونه کارآفرینی موفق باشیم؟
کارآفرین؛ واژه کارآفرین ریشهای فرانسوی دارد. این کلمه قریب به سیصد سال قدمت دارد. اقتصاددانها، نخستین کسانی بودند که واژه کارآفرین و همچنین مفهوم کارآفرینی را مورد توجه قرار دادند.
در واقع کارآفرینی، به معنای فرآیند ابداع چیزی باارزش و جدید است. به ثمر رسیدنش، مستلزم وقف زمان، انرژی و توجه به ریسکهای احتمالی است.
امروزه کارآفرینی جایگاه ویژهای در دنیای مدرن دارد. سایت بلومبرگ در تحقیقاتی نشان میدهد که تقریبا ۷۰درصد کارکنان آمریکایی ترجیح میدهند، به جای کارمند اداره بودن، کارآفرین باشند. به بیانی شغل دلخواه و پرسود خود را داشته باشند.
میتوان گفت: کارآفرینی برای افراد مختلف تعاریف متعددی دارد. مثلا برخی گمان میکنند، کارآفرینها، از نوابغ و دارای استعداد برتر هستند. در حالی که برخی دیگر، کسانی که در خیابانهای شهر مغازه دارند را کارآفرین میدانند.
ویژگیهای کارآفرینان
کارآفرینان افرادی رهبر، ریسکپذبر، رویاپرداز و سختکوش هستند. این افراد در جهت کسب سود، کسب و کاری را ایجاد و با سیاستگذاری خاصی آن را اداره میکنند. در واقع کارآفرینان افراد سخت کوشی هستند که با شجاعت و انگیزه، اقدام به شروع کاری میکنند که شاید هرگز به ذهن کسی نرسیده است.
مراحل کارآفرینی
کارآفرینی مانند هر اقدام هدفمند دیگری مستلزم برنامهریزی و طی کردن فرآیند خاصی است. در ادامه به تفکیک توضیح خواهم داد.
۱- تصمیم گیری و انتخاب – چگونه کارآفرینی موفق باشیم؟
این مرحله اولین و مهمترین مرحلهای است که باید به دقت به آن توجه شود. در این مرحله، کارآفرین باتوجه به شرایط جامعه، به دنبال نیازها و چالشهایی است که به صورت مناسب و هدفمند؛ برآورده و حل نشدهاند. اینجاست که شخص کارآفرین درصدد انتخابی مهم با پذیرش تمام عواقب احتمالی قرار میگیرد. همچون تصمیمگیریهایی قطعا یک شبه اتفاق نمیافتند. و زمان زیادی صرف طرح ایده تا عملی شدن آن میشود.
پس اگر میخواهید کارآفرین موفقی شوید عجولانه و بیهدف تصمیم نگیرید.
اگر درمراحل تصمیم گیری و انتخاب کسب و کار خود به مشاوره نیاز دارید. اینجا را کلیک کنید.
۲- ایدهپردازی
خلاقیت و ایدهپردازی یکی دیگر از مراحل کار آفرینی است. زمانی که شما تصمیم گرفتید کارآفرین باشید و نیازهای جامعه را به شکلی جدید و کار آمد رفع کنید. ذهنتان پر از ایده در جهت دستیابی به اهدافتان میشود. البته هر ایده ذهنی، لزوما ایدهای ناب و ارزشمند و یک فرصت طلایی برای کارآفرینی نیست. پس بهتر است ایدههای ذهنتان را ارزیابی کنید، نقاط ضعف و قوتش را به دقت بررسی کنید. سپس نتیجهگیری کنید.
۳- تامین منابع
در این مرحله از کارآفرینی، کارآفرین با توجه به اهداف خود در جهت راهاندازی کسب و کاری جدید، در صدد تامین منابع مورد نیاز برمیآید.
منابع اجرایی، منابع مالی، نیروی انسانی و … جزو منابع ضروری جهت راهاندازی کسب و کارها میباشند.
۴- فرآیند اجرا
پس از طی کردن مراحل تصمیمگیری، ایده پردازی و تامین منابع؛ حال با فرآیند پرچالش اجرا رو به رو میشوید. تا به اینجا شما قطعا بهترین ایده را انتخاب کردهاید. به طیع تمامی منابع مورد نیاز را هم، در جهت رشد این ایده فراهم کردهاید. حال باید ایده را عملی کنید و وارد دنیای کسب و کار شوید. در فرایند اجرا قطعا به یک استراتژی مدیریتی نیاز خواهید داشت. شرکت آرکام آتا در این زمینه خدماتی برای شما ارائه میدهد. برای دیدن خدمات تیم ما، لطفا اینجا را کلیک کنید. چگونه کارآفرینی موفق باشیم؟
یکی از مهم ترین جواب ها به اینکه، چگونه کارآفرینی موفق باشیم. این است که در تمامی مراحل به ثمر رساندن ایدهتان به سخت کوشی، انگیزه و شجاعت مضاعفی نیاز خواهید داشتید.