بازاریابی بین المللبازاریابی پزشکیبازاریابی سلامتبازاریابی و برندینگ پزشکی و سلامت

بازاریابی پزشکی – بازاریابی سلامت

بازاریابی پزشکی - بازاریابی سلامت

اگر می خواهید به یک برند داخلی و بین المللی تبدیل شوید با ما در ارتباط باشید.



دیجیتال برندینگ Digital Branding، طراحی سایت Website Design، شبکه های اجتماعی SNS، هویت بصری برند، طراحی لوگو و اوراق اداری، سئو SEO

بازاریابی بین الملل، محلی، محیطی و دیجیتال



فرم درخواست مشاوره حرفه ای

بعد از تکمیل روند همکاران ما در سریعترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

نویسنده مقاله

مهندس یاشا سازمند
مشاور بازاریابی – مشاورعالی بازاریابی بین الملل
کارشناس ارشد مدیریت از دانشگاه علوم و مدیریت کشور مالزی – (بازاریابی جهانی / بین الملل)
بیش از یک دهه فعالیت در حوزه های مختلف کسب و کار
سوابق علمی – تحقیقاتی، کارشناسی، مشاوره، اجرایی و مدیریتی، در حوزه بازاریابی و فروش – کسب و کار در داخل و خارج کشور
سابقه همکاری با شرکت های چند ملیتی و بین المللی نظیر مخابرات سنگاپور سینگ‌تل، (به انگلیسی: SingTel) – نت‌اپ (به انگلیسی: NetApp) – شرکت SELLBYTEL / Group  و – Brandt International Sdn Bhd
سوابق معتبر بین المللی و از مولفین چندین مقاله علمی مدیریتی منتشر شده در ژورنال های مطرح بین المللی دنیا – H index 5 Google Scholar
افتخار همکاری با IranTalent – دو ۲ شرکت بازرگانی – یک شرکت FMCG و یک شرکت گردشگری سلامت – در ایران
مدرس زبان انگلیسی با سابقه تدریس زبان انگلیسی در آموزشگاه زبان انگلیسی داخل و خارج از کشور (تهران و مالزی)
بیش از یک دهه فعالیت علمی – تحقیقاتی، کارشناسی، اجرایی و مدیریتی، در حوزه بازاریابی و فروش در داخل و خارج کشور
سابقه فعالیت مدیریتی در حوزه گردشگری سلامت | توریسم درمانی
مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت آکام آتا (سهامی خاص)

استراتژی های مهم و کاربردی بازاریابی در حوزه سلامت

بازاریابی در حوزه سلامت در برگیرنده چندین شاخه در زمینه بهداشت عمومی می باشد. در این نوع رویکرد می توان اصول و نظریه های بازاریابی کلاسیک و استراتژی های مبتنی بر علم بازاریابی را برای پیشگیری از بیماری، ارتقاء و حفظ سلامتی مورد توجه قرار داد. بازاریابی در حوزه سلامت برای موفقیت در این زمینه تکنیک ها و استراتژی های مناسب را ارائه می کند.

بازاریابی در حوزه سلامت به منظور برقراری و ایجاد ارتباط، گزارش اطلاعات و آگاه سازی بهداشتی انجام می شود. برای موفقیت در این موضوع از استراتژی های دانش بنیان و مشتری مداری جهت ارتقاء و محافظت از سلامت استفاده می شود. در بازاریابی سلامت، مقصود حفظ سلامتی برای جمعیت های مختلف می باشد.

هدف بازاریابی در حوزه سلامت

بازاریابی در حوزه سلامت برای آگاهی دادن و آموزش به افراد در زمینه بهداشت و سلامت و ایجاد انگیزه در آن ها انجام می شود. در واقع هدف از این نوع بازاریابی، ترویج پیام های بهداشتی بین افراد می باشد. در این نوع بازاریابی مجموعه ای از تکنیک ها و استراتژی ها برای رفتارهای بهداشتی، پیام های ارتباطی و هم افزایی در تحقیقات بهداشت عمومی مورد توجه می باشد.

با بازاریابی در حوزه سلامت می توان گزینه های بیشتری در اختیار افراد قرار داد. با این نوع بازاریابی اطلاعات بیشتری در اختیار افراد قرار می گیرد. این اطلاعات می تواند در زمینه نزدیک ترین بیمارستان، اقدامات بهداشتی و … باشد. از این رو بیماران نسبت به گذشته دچار مشکلات کمتری می گردند. برای بازاریابی در حوزه سلامت نیاز به برنامه ریزی دقیق و بودجه خواهید داشت. همان طور که گفتیم این بازاریابی کلیه بخش های مربوط به بهداشت و سلامت را در بر می گیرد. بنابراین از نظر کارکردی بسیار وسیع و گسترده خواهد بود.

اهمیت بازاریابی در حوزه سلامت

بازاریابی در حوزه سلامت برای موفق شدن در امور بهداشتی اهمیت زیادی دارد. امروزه تعداد بیمارستان ها، پزشکان، درمانگاه ها و … افزایش پیدا کرده است. بنابراین اطلاع رسانی در مورد آن ها اهمیت زیادی دارد. در واقع افزایش این موضوع با بالا رفتن توقعات بیماران همراه بوده و همین موضوع باعث شده افراد به دنبال خدمات باکیفیت تری باشند. از این رو بیشتر مردم پزشکان متخصص را به پزشکان عمومی ترجیح می دهند. همچنین پزشکان فوق تخصص نیز در جایگاه بالاتری نسبت به پزشکان متخصص قرار می گیرند.


 طراحی سایت وبسایت مشاوره کسب و کار یاشا سازمند

بیماران تمایل به بهره مندی آسان از خدمات درمانی و بیمارستان ها دارند و بنابراین اطلاع رسانی در حوزه سلامت اهمیت زیادی دارد.

بازاریابی در حوزه سلامت راه را برای ارائه خدمات درمانی و پزشکی آسان تر خواهد کرد. بیماران برای انتخاب هر پزشک یا بیمارستان به دنبال دلایل مطمئن هستند. بازاریابی سلامت می تواند یک راهنمای موثر برای انتخاب های بهداشتی و سلامت باشد.

مزایای بازاریابی سلامت

بازاریابی سلامت موجب شده رضایت عمومی از ارائه خدمات بالا رود. این موضوع ابتدا تنها در کشورهای توسعه یافته مورد توجه قرار می گرفت. در واقع افراد با این نوع بازاریابی رضایت بیشتری از دریافت خدمات بهداشتی و سلامت داشتند. این نوع بازاریابی اختیارات و آزادی بیشتر به مراجعه کنندگان و بیماران می داد. در حال حاضر کشورهای در حال توسعه نیز در زمینه اطلاع رسانی و بازاریابی سلامت فعال می باشند. توجه داشته باشید که بخش اعظمی از بازاریابی در حوزه سلامت مربوط به اطلاع رسانی می باشد. این اطلاع رسانی در راستای رفاه عمومی و سلامت جامعه مورد توجه قرار می گیرد.

بازاریابی سلامت باعث بهبود خدمات درمانی و پزشکی شده و افزایش رضایت مشتریان را به همراه دارد. پزشکان، بیماران، شبکه های مراقبت های بهداشتی، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی، بیمارستان ها و مدیران بازاریابی مراقبت های بهداشتی از جمله بهره وران بازاریابی سلامت می باشند. در واقع افراد و بخش های بسیاری می توانند از بازاریابی در حوزه سلامت بهره مند می شوند. علت این موضوع نیز کاملاً مشخص است. بازاریابی در حوزه سلامت مجموعه‌ی وسیعی را در بر می گیرد و برای کلیه بخش های سلامت و پزشکی کارایی دارد.

بازاریابی سلامت باید بسیار زیرکانه و موشکافانه باشد. در واقع این بازاریابی باید به گونه ای مورد توجه قرار بگیرد که برطرف کننده نیازهای روز افراد باشد. این نوع بازاریابی برای تحکیم سلامت جامعه مورد استفاده است. برندسازی برای این نوع بازاریابی نیز اهمیت دارد و مهم شناخته می شود. این برندسازی شما را سریع تر به سایرین معرفی خواهد کرد.

بازاریابی پزشکی چیست؟

 

بازاریابی پزشکی یا مارکتینگ پزشکی به زبان انگلیسی Medical Marketing (مدیکال مارکتینگ) نامیده می شود. امروزه واژه بازاریابی پزشکی در برگیرنده ایجاد یک مجموعه جهت برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات پزشکی و نظارت بر حیطه سلامت به وسیله تمرکز بر راه کارهای مشتری محور برای حفاظت و صیانت از ارتقای سلامت مردم در سراسر دنیا است.  بازاریابی برای مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی از بازاریابی سنتی یا تبلیغاتی بسیار متفاوت است. به عنوان یک گزینه اطلاعات محور، بازاریابی پزشکی به افراد حرفه‌ای و ارائه کنندگان خدمات سلامت مردم واگذار می‌شود.  از آنجایی که خدمات ارایه ‌شده گاهی از آخرین ابزار الکترونیکی به دور است، تلاش‌های بازاریابی را نیز می طلبد.

 

خدمات شرکت ها و آژانس های بازاریابی پزشکی دارای دو بعد عمومی و اختصاصی است. این موسسات با ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی- پزشکی و افراد حرفه‌ای در سراسر کشور کار می کنند تا تلاش‌های تبلیغاتی آن‌ها (البته تبلیغات پزشکی در دنیا – در حوزه پزشکی به معنی آگاه سازی، اطلاع رسانی، پیشگیری و معرفی است) را افزایش داده و اطمینان حاصل شود که آن‌ها در معرض قرار گرفتن موج دیجیتال قرار دارند. بخش مراقبت های بهداشتی هر گروه بازاریابی پزشکی شامل دسته هایی است که خدمات پزشکی ارائه می دهند ، تجهیزات پزشکی یا داروها را تولید می کنند، بیمه پزشکی را ارائه می دهند و یا در غیر این صورت ارائه خدمات درمانی به بیماران را تسهیل می کنند

 

مشاوره بازاریابی بین الملل (خلق برند) پزشکی در تهران – کارشناس پشتیبانی شرکت: شماره تماس و تماس از طریق واتساپ ۰۹۰۲۲۷۷۷۰۰۷

 

شرکت آکام آتا عضو دائم انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران و دارای پزشک مسئول فنی و پزشک مشاور می باشد.

برندسازی پزشکی بازاریابی خدمات درمانی پزشکان بهترین تبلیغات پزشکی دندانپزشکی گردشگری سلامت بیمارستان مطب برندس

بازاریابی پزشکی مارکتینگ پزشکی Medical Marketing مدیکال مارکتینگ شرکت آکام آتا
بازاریابی پزشکی – مدیکال مارکتینگ – شرکت آکام آتا

ازی بازاریابی پزشکی شرکت آکام آتا

بازاریابی دیجیتال در کنار بازاریابی پزشکی در دنیا

 

بازاریابی پزشکی دیجیتال تا حد زیادی ساختارهای کسب و کار و بازاریابی مراقبت‌های پزشکی-بهداشتی را تغییر داده و آن را تبدیل به یک حوزه آنلاین فراگیر کرده است. به وسیله استفاده از موتورهای جستجو، فعالیت‌های توسعه یافته هدفمند، شبکه‌های اجتماعی، و در نهایت به کارگیری بیشتر از محتوا سازی چند رسانه‌ای، تعامل با بیمار و وفاداری دو طرفه تقویت شده‌ است.

حال باید دید آیا تعامل مشتری با کادر درمانی به علت یک اینترنت نا مطلوب تضعیف شده است و آیا سیاست های وب سایت ها و رسانه های اجتماعی مورد نظر نیز جای پای بازاریابی پزشکی را به خطر انداخته اند؟

اگر چنین است، بازاریابی پزشکی به درستی اجرایی شده و می‌تواند به متخصصین یاری رساند تا تمام فعالیت های آنلاین را زمان بندی کند.

در عصر مدرن امروزی، بازاریابی پزشکی و رسانه ای به بخش مهمی از رشد سازمانی و حتی برای فعالیت‌های پزشکی تبدیل شده‌اند. حقیقت این است که هر روزه افراد بیشتری به جستجوی اطلاعات در وب، از جمله اطلاعات بهداشتی، می پردازند. گزارش مرکز تحقیقاتی  Pew می‌گوید: ” ۷۲ % از کاربران اینترنت اعلام کردند که در عرض یک سال گذشته به صورت آنلاین برای جستجوی اطلاعات بهداشتی-پزشکی اقدام کرده اند” و به آن معنا است که پزشکان، اعمال جراحی و بیمارستان‌ها نیاز به “گرفتن با وقت” و تولید یک حضور اینترنتی آنلاین دارند.

برنامه‌های بازاریابی CRM  مانند ReferralMD می‌توانند در بوته آزمایش خدمات مراقبتی و بهداشتی قرار گرفته و نشان دهد چه خدماتی با اعطای مجوز به بیماران و پزشکان برای یافتن برند مورد نظر در صفحات اصلی گوگل و دیگر موتورهای جستجو ارائه می‌دهند.

 

رسانه های موثر در بازاریابی پزشکی در دنیا

 

در ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که چه استراتژی‌هایی در بازاریابی پزشکی می‌توانند برای افزایش بهره وری و درآمد متکی به آن به کار گرفته شوند؟

 

۱- رسانه ها در بازاریابی پزشکی

چرا رادیو تلویزیون، صنعت چاپ و رسانه‌های آزاد هنوز برای حوزه خدمات درمانی و بازاریابی پزشکی کار می‌کنند؟ یکی از دلایل آن است که همه افراد اولویت‌های رسانه‌ای متفاوتی دارند و اکثر اوقات قبل از تصمیم‌گیری های استراتژیک، هم رسانه‌های Off-line و هم On-line را مورد استفاده قرار می گیرند. در طی یک سری مطالعات فرا بیمارستانی و بازاریابی و رقابتی شرکت گوگل ۸۴  % از بیماران از منابع آنلاین و آفلاین برای تحقیق استفاده می‌کنند. از بین آن بیمارانی که از رسانه‌های آفلاین استفاده می‌کردند:

  • ۳۲ درصد از تلویزیون برای تحقیق استفاده می‌کنند.
  • ۲۰ درصد از مجلات برای تحقیق استفاده می‌کنند.
  • ۱۸ درصد از روزنامه‌ها برای تحقیق استفاده می‌کنند.

پس به نظر می‌رسد که رسانه‌های آفلاین هنوز هم موثر هستند. در حقیقت، با رویکردی مناسب، می‌تواند به اندازه رسانه‌های آنلاین در بازاریابی قدرتمند باشد. به عنوان مثال مرکز Orthopedic  سنت فرانسیس را در نظر بگیرید. آن ها آژانسی را استخدام کردند که به عنوان مشاور به آن ها کمک کند تا از نظر احساسی در تلویزیون، حوزه چاپ و تبلیغات خارج از محدوه خانه داشته باشند. این فرآیند منجر به ضریب  نفوذ ۷۵  درصدی در بازارهای عمده و فرعی منظقه سنت فرانسیس شد. برای آنکه این کمپین توجیه پذیر باشد، سازمان مذکور اعلام کرد که مخاطب هدف چه کسی بوده، درد و مشکلات آن‌ها چیست، و سپس فرآیند را به گونه‌ای بازخوانی کرد که مثبت، آموزنده  بوده و با مخاطب هدف ارتباط برقرار نماید.

با این حال، مطمئن نیستیم که ذکر این موضوع در صفحات مطبوعات زرد ضروری باشد.امروزه چه کسی دیگر از صفحات زرد استفاده می‌کند؟

 

۲- وب سایت جستجوی بهینه موتور جستجو (SEO) وب سایت‌های پر بازدید – نقش آن در بازاریابی پزشکی

در بازاریابی موتورهای جستجو مانند گوگل به قدری گسترده عمل می کنندکه به مردم کمک می‌کنند آن چیزی را که به دنبالش هستند سریعا بیابند. در حال حاضر شما می‌توانید به طورکامل متخصصان پزشکی در نزدیکی محل استقرار خود را وارد فیلد جستجو نمود و لیستی از معتبرترین ها را در خروجی مشاهده نمائید.

 

گوگل صفحات را براساس قدرت رتبه بندی می کند، که معیاری است برای تحلیل چگونگی دسترسی افراد به لینک یا سایت شما. این همان معیاری است که شما محتوای موردنظر را در موتورهای جستجو (مانند Google) برای پیدا کردن وب سایت خود و یا وبلاگ ایجاد می‌کنید. وب سایت‌ها و وبلاگ هایی که محتوای مرتبط را ایجاد می‌کنند که توسط کاربران اینترنتی یافت شده و سپس در سرتاسر وب به اشتراک می گذارند، به عنوان محتوای معتبر شناخته می‌شوند.

 

۳-  تعامل با وب سایت‌های ارتباط جمعی و بازاریابی پزشکی

با اینکه گفته می‌شود وب سایت‌های ارتباط جمعی و شبکه‌های اجتماعی نباید نادیده گرفته شوند، لیکن افزایش استفاده از رسانه‌های اجتماعی و تلفن هوشمند در بخش مراقبت‌های بهداشتی و بازاریابی پزشکی نشان می‌دهد که ۴۱ درصد از مردم یک ارائه کننده خدمات بهداشتی و پزشکی را براساس اعتبار رسانه‌های اجتماعی خود انتخاب می‌کنند. از بین افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند، یک سوم آن‌ها در حال حاضر در دنیا از سایت‌های ارتباط جمعی برای موارد مربوط به حوزه سلامت استفاده می‌کنند. انواع محتوایی که در بازاریابی استفاده می شود به طور قطع شامل مراقبت از بیمارستان یا تسهیلات پزشکی، یک پزشک خاص، پرستار، یا ارائه کننده خدمات درمانی بود که تجربه مثبت یا منفی در آن حوزه داشتند.با این حال، وب سایت‌ها و وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی می‌توانند در بسیاری از روش‌ها به غیر از تعامل با بیماران به صورت آنلاین استفاده شوند.

 

بازاریابی سلامت Health Marketing و انتخاب بازار هدف در آن

 

بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) شاخه ای تخصصی از بازاریابی

بازاریابی سلامت” (بازاریابی پزشکی) اصطلاحی است که به ندرت در خدمات درمانی عمومی و موارد مرتبط استفاده می شود. “بازاریابی اجتماعی” یا “ارتباطات بازاریابی یکپارچه” در حوزه بهداشت عمومی و موارد مرتبط متداول تر هستند، و به چارچوب های برنامه­ریزی مبتنی بر بازاریابی برای ارتباطات سلامت عمومی اشاره می کنند.

بازاریابی سلامت یا بازاریابی پزشکی یک شاخه تخصصی از بازاریابی است. بازاریابی پزشکی از نیاز متخصصان بهداشت خصوصی به جذب بیماران جدید به وجود آمد. ویژگی های بازار سلامت آن را به نوع ویژه ای از بازاریابی تبدیل می کند. بازاریابی پزشکی معمولا ارائه خدمات کسب و کار به مصرف کننده (B2C) است. مشتریان اصلی شرکتهای بازاریابی پزشکی افراد نسل اینترنت (متولدین دهه  ۷۰ شمسی به بعد) هستند . حدود ۸۵٪  از افرادی که از نسل اینترنت هستند، گفته اند که از روش های درمانی جایگزین مانند: پزشکی از راه دور TeleMedicine  – Telehealth، خدمات اعزام و خدمات مبتنی بر عضویت استقبال می کنند. بازاریابان و اعضای بخش خدمات درمانی Medobal، خدمات پزشکی آنلاین یا آفلاین را برای متقاضیان مراقبت های بهداشتی ارائه می کنند. متخصصان بهداشت و درمان معمولا با استفاده از این نوع بازاریابی خدمات مشاوره مرتبط با زیبایی مانند پزشکی زیبایی، جراحی پلاستیک، جراحی دندان یا موارد مرتبط با پوست و غیره را ارائه می دهند.

 

انتخاب بازار هدف در بازاریابی پزشکی Target Market

انتخاب بازار هدف برای محصول و خدمات، تصمیمی حیاتی در بازاریابی (مارکتینگ) است. “بازار هدف” از افرادی که نیازها، ترجیحات و رفتارهای مشابهی دارند، تشکیل می شود. پس از انتخاب بازار هدف توسط بازاریاب، برنامه بازاریابی به منظور مطابقت با ویژگی های بازار هدف توسعه می یابد. با هر برنامه یا طرح بازاریابی (مارکتینگ) Marketing Plan می توانید یک یا چند هدف مرتبط داشته باشید. انتخاب بازار هدف اولین قدم برای تصمیم گیری های مناسب در مورد توزیع و ترویج است. فقط با درک بازار هدف می توان یک برنامه بازاریابی موثر ایجاد کرد و برای مشتری خلق ارزش کرد. موارد مطرح شده در مورد بازاریابی عمومیت دارد و در بازاریابی سلامت نیز باید در نظر گرفته شوند.

برای انتخاب بازار هدف مراحل مختلفی وجود دارد:

  • تعریف بازار
  • بخش بندی بازار
  • تجزیه و تحلیل هر بخش


تعریف بازار در بازاریابی پزشکی Market Definition

به طور واضح و شفاف تعریف کنید که بازاری که در حال تحلیل آن هستید از چه کسانی تشکیل شده است. این­ها افرادی هستند که نیاز مشترکی به محصولات شما دارند، توجه داشته باشید که ممکن است این افراد هنوز خودشان از آن نیاز آگاه نباشند.

بازاریابی سلامت – آگاه سازی مردم برای سلامت خود – مثال: طراحی کمپینی را برای ترغیب مردم به انجام آزمایش دیابت یا اهدا خون

به عنوان مثال در بازاریابی سلامت اگر می خواهید کمپینی را برای ترغیب مردم به انجام آزمایش دیابت طراحی کنید، افرادی هم که هنوز نمی دانند ممکن است مبتلا به بیماری دیابت باشند، جزو بازار هدف شما هستند.

بخش بندی بازار در بازاریابی پزشکی Market Segmentation

عواملی را که  بر اساس آن ها افراد در یک بازار مشخص را طبقه بندی می کنید، تعیین کنید. برخی از روشهای متداول برای طبقه بندی یا بخش­بندی افراد عبارتند از: سن، جنس، قومیت، موقعیت جغرافیایی، سطح تحصیلات، سطح درآمد، عامل خطر (Risk Factor) و غیره.

با توجه به مثال بالا در مورد دیابت، تصور کنید که می خواهید تست دیابت را برای افراد بزرگسال و جوان بازاریابی کنید. ممکن است با توجه به تحقیقاتی که در مورد دیابت انجام داده اید بدانید که این بیماری بیشتر در بین افراد کم درآمد و اشخاص با سطح تحصیلات پایین دیده می شود. بعلاوه اگر برنامه مداخله­ای شما (Intervention Program) فقط در یک شهر مانند شیکاگو انجام می شود، بازار شما کوچکتر می شود. در این مثال، شما می توانید برای انجام اقدامات مربوط به بازاریابی سلامت، بازار کلی را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید و یک “بازار هدف” از افرادی که بین ۱۷تا ۲۴ سال سن دارند، در محله های کم درآمد شیکاگو زندگی می کنند و دبیرستان را تمام نکرده اند، انتخاب کنید.

در این مثال، برای انجام اقدامات مربوط به بازاریابی سلامت، فقط یک بازار هدف انتخاب شده است. با این وجود، در بسیاری از پروژه های بازاریابی بیش از یک بازار هدف انتخاب می شود. تصمیم گیری برای انتخاب چند بازار هدف اغلب به میزان منابع شما برای پروژه بستگی دارد. بازارهای هدف بیشتر به منابع بیشتری هم نیاز خواهند داشت.

در بازاریابی پزشکی هر بازار را تجزیه و تحلیل کنید

اکنون که یک بازار هدف مشخص را انتخاب کرده اید، وقت آن رسیده که افراد این گروه را بهتر بشناسید. از طریق تحقیق می توانید خصوصیات و رفتارهای گروه را مشخص کنید. منابع بازاریابی زیادی وجود دارند که اطلاعات تحقیقاتی در مورد بازارهای مختلف را ارائه می دهند. اگر بازاری را انتخاب کنید که تحقیقات زیادی در مورد آن انجام نشده باشد، می توانید مطالعات جدیدی را از طریق نظرسنجی، گروه های کانونی و سایر روش های جمع آوری داده انجام بدهید و اطلاعات مورد نیاز خود را به طور مستقیم از بازار بدست بیاورید.

برخی از مواردی که به هنگام اجرای بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) و در تجزیه و تحلیل بازار باید مورد توجه قرار گیرند، عبارتند از: از چه رسانه ای استفاده می کنند. آنها در اوقات فراغتشان چه کاری انجام می دهند (برنامه های تلویزیونی، موسیقی، وب سایت ها) چگونه با یکدیگر در ارتباط هستند، به چه زبانی صحبت می کنند که شامل اصطلاحات و کلمات عامیانه هم می شود، نظر آن ها  و دانش ایشان در مورد هدف مرتبط با سلامت (مانند دیابت در مثال بالا) چیست، ارزش های آنها چیست و غیره.

برای جلوگیری از اثر کلیشه ها در اقدامات مربوط به بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی)، باید از تحقیقات و اطلاعات مبتنی بر شواهد برای تحلیل خود استفاده کنید. بارها تحقیقات در مورد این بازارها نشان داده­اند که اعتقادات و رفتار افراد در بازارها بسیار متفاوت تر از آن است که بتوان آن ها را پیش بینی کرد.

 

  • به طور واضح تعریف کنید که چه افرادی بازاری را که در حال تجزیه و تحلیل آن هستید، تشکیل می دهند. اینها افرادی هستند که نیاز مشترکی به محصولات شما دارند، توجه داشته باشید که ممکن است این افراد هنوز خودشان از آن نیاز آگاه نباشند.
  • به عنوان مثال، اگر می خواهید برای پیاده سازی بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی)، کمپینی را برای ترغیب مردم به انجام آزمایش دیابت طراحی کنید، افرادی هم که هنوز نمی دانند ممکن است مبتلا به بیماری دیابت باشند، جزو بازار هدف شما هستند.

تجزیه و تحلیل کامل بازارهای هدف در بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی)، منجر به انتخاب یک بازار هدف مؤثر و در نتیجه توسعه آگاهانه برنامه (های) بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) خواهد شد.

 

رویکرد بازاریابی سلامت

بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) رویکردی برای ارتقاء سلامت عمومی است که اصول و نظریه های بازاریابی سنتی را در کنار استراتژی های مبتنی بر علم، برای محافظت و ارتقاء سلامت جمعیت های گوناگون به کار می برد. بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) شامل ایجاد، برقراری ارتباط و ارسال پیام برای عموم مردم در مورد پیشگیری، ارتقاء سلامت و محافظت از سلامتی است. بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) یکی از روش های ترویج است که در پزشکی و خدمات مراقبت از سلامت مانند بیمه بسیار شناخته شده است. یک مثال خوب، روند فعلی در کنیا برای ترویج ختنه در جوامعی است که معمولا پسران را ختنه نمی کنند. محققان در حوزه پزشکی اخیرا تایید کرده اند که ختنه ۶۶٪ در جلوگیری از سرایت HIV در مردان موثر است.

 

 آمیخته بازاریابی در بازاریابی پزشکی Marketing Mix 4P

استراتژی های بازاریابی از “P4” مرسوم در بازاریابی پیروی می کنند، که عبارتند از:

  • “محصول یا product”  که در این مورد، منظور روش جراحی است.
  • “مکان یا place” که به دسترسی به این روش اشاره دارد.
  • “ترویج یا Promotion” به  آگاهی دادن و در نتیجه افزایش تقاضا اشاره می کند.
  • “قیمت یا Price” به هزینه این روش اشاره دارد به عنوان مثال هزینه ها عبارتند از: پول، زمان، شهرت.

 

مقررات در بازاریابی پزشکی

مقررات کشورهای مختلف در مورد بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) متفاوت است. در بسیاری از کشورها پرداخت هزینه برای تبلیغ روش های پزشکی خصوصا در مورد زیبایی و جراحی پلاستیک ممنوع است. در دنیا – راه حل این موضوع برای متخصصان مراقبت های بهداشتی یا آژانس های بازاریابی پزشکی، شرکت های مشاور و متخصص حوزه بازاریابی سلامت (بازاریابی پزشکی) است.

 

برندسازی پزشکی یا خلق برند پزشکی به زبان انگلیسی Medical Branding

برند سازی پزشکی (برندینگ پزشکی) زیر مجموعه علم مدیریت – تخصص و گرایش مدیریت برند از شاخه های بازاریابی (مارکتینگ) است. مدیکال مارکتینگ به زبان انگلیسی Medical Marketing که می توان آن را بازاریابی پزشکی نیز نامید. از شاخه های نسبتا جدید علم بازاریابی در دنیا است. مدیکال مارکتینگ در واقع زیر مجموعه بازاریابی سلامت Health Marketing است که بجز خدمات درمانی پزشکی و تجهیزات پزشکی شامل طبیعت درمانی، چشمه‌های آب گرم، چشمه‌های آب نمک، آفتاب، لجن‌های طبیعی، ماساژ طبی و تندرستی و بازدید از مکان‌های تاریخی بسیار زیبا و طبیعت‌های آرام مانند جنگل، کویر، ساحل‌های زیبا برای آرامبخش بودن و افراد دچار بیماری افسردگی و روحی – نیز در سراسر دنیا است.

البته در برخی منابع بازاریابی سلامت Health Marketing را همان بازاریابی پزشکی Medical Marketing نامیده اند. می توانید مقاله ” توریسم درمانی چیست؟ ” را مطالعه بفرمایید.

 

در صورت تمایل میتوانید مقاله های زیر – در ارتباط با مشاوره بازاریابی و فروش را مطالعه نمایید.

 

مشاور بازاریابی (مشاور مارکتینگ)

مشاور فروش

 

منابع:

 

  1. https://twinlightstudios.com/medical-marketing/
  2. https://getreferralmd.com/2015/02/7-medical-marketing-and-dental-media-strategies-that-really-work/
  3. https://www.cdc.gov/healthcommunication/toolstemplates/Basics.html
  4. https://www.cdc.gov/healthcommunication/toolstemplates/WhatIsHM.html
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/Health_marketing
  6. https://healthcaresuccess.com/blog/healthcare-marketing/healthcare-marketing-strategy.html

 

برای جزییات بیشتر – دریافت خدمات بازاریابی پزشکی، برندسازی پزشکی، مشاوره مدیریت – شرکت مشاور بازاریابی و فروش، مشاوره بازاریابی و فروش، مشاوره برندینگ (برندسازی یا خلق برند)، مذاکرات و مکاتبات تجاری بین الملل در تهران و استان گیلان می توانید با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا