نمونه بیزینس پلن شرکت خدماتی
بیزینس پلن یا همان طرح کسب و کار، راه رسیدن به موفقیت در مسیر تداوم کار است. نمونه بیزینس پلن شرکت خدماتی به طور کلی شامل تمام برنامه های شرکت و راه های به انجام رساندن آن برنامه ها می باشد. برای استفاده از مزایای بیزینس پلن باید در واقع از آن همچون یک ابزار مدیریتی بهره برد. برای انجام این کار، شما باید همواره در بیزینس پلن خود بازبینی و تجدیدنظر اعمال کنید؛ تا در به روز رسانی آن شرایط فعلی و جدید را در نظر گرفته تا در صورت نیاز تغییرات لازم اعمال شود. هنگامی که شما به یک کسب و کار و فعالیت مداوم در آن می پردازید، پیوسته با مسائل تازه ای آشنا می شوید. به عنوان مثال کم کم درک می کنید که مشتری های شما چه نیازهایی دارند؛ و یا با تاکتیک های بازاریابی آشنا می شوید. بیزینس پلن شما در واقع باید برنامه ای باشد که به کمک آن بتوانید استراتژی های جدید بازار را یاد بگیرید.
چه کسانی به بیزینس پلن یا طرح کسب و کار نیاز دارند؟
اگر کسب موفقیت و تداوم آن در آینده برای شما به عنوان یک صاحب کار اهمیت دارد، پس در نتیجه شما به یک بیزینس پلن نیاز دارید تا کسب و کار خود را در مسیر درست هدایت کنید. بیشتر مردم به اشتباه فکر می کنند که بیزینس پلن تنها برای کسب و کارهای نوپا به کار می رود. اما در واقع بیزینس پلن می تواند برای کسب و کارهای با سابقه نیز، امری مهم و ضروری تلقی شود. در دنیای امروز سکون در کسب و کار به معنای شکست و نابودی می باشد . چرا که رقابت در بازار امروز حرف اول را می زند. رقبا در هر زمینه ای همواره در تلاش برای پیشرفت می باشند. پس حتی شرکت های خدماتی با سابقه نیز نیاز به نمونه بیزینس پلن شرکت خدماتی دارند تا با تعیین اهداف کوتاه مدت، اهداف بلند مدت و بازار هدف موفقیت خود را تداوم بخشند.
نمونه بیزینس پلن شرکت خدماتی شامل چه مواردی می شود؟
به طور خلاصه می توان بخش های زیر را برای یک نمونه بیزینس پلن شرکت خدماتی در نظر گرفت:
- چشم انداز کسب و کار: در این قسمت باید آنچه ایده آل شما از راه اندازی این کسب و کار است را بیان کنید. در واقع باید به سوالاتی از این دست بپردازید: اینکه می خواهید چه کنید؟ برنامه ی شما برای این کار در مدت زمان مشخصی چیست؟ چگونه و در چه حد می خواهید برای توسعه ی کسب و کار خود برنامه ریزی کنید؟ به عنوان مثال، آیا می خواهید کارمندانی استخدام کنید، شعبه های دیگری تاسیس کنید و از این دست.
- بیانه ی ماموریت: نمای کلی یک کسب و کار یا بیانیه ی ماموریت چگونگی مسیر دستیابی به چشم انداز را توصیف می کند. اینکه می خواهید چه خدماتی ارائه دهید؛ بازار هدف شما کجاست؛ چه کسی مشتری خدمات شما خواهد بود؛ چگونه خدمات ارائه شده توسط شما نیازهای مشتری را رفع خواهد کرد؛ و یا در مجموع چگونه خدمات خود را ارائه خواهید داد؟
- اهداف کلان شرکت: در این قسمت به شرح اهداف و معیارها برای کسب موفقیت در بازه ی زمانی معینی پرداخته می شود؛ و مسائل و مشکلات پیش رو نیز در نظر گرفته شده است.
- برنامه های اجرایی عملیاتی: بیان اینکه با انجام چه فعالیت هایی میتوان به اهداف کلان دست یافت در این قسمت صورت می گیرد. مثلا بیان این هدف که تا یک تاریخ معین باید دفتر کاری اجاره شود؛ یا تا تاریخی معین این دفتر تجهیز شود؛ و یا وب سایت شرکت در یک تاریخ معین ایجاد شود.
توضیحات شرکت در بیزینس پلن
در این بخش از بیزینس پلن باید به به معرفی کامل شرکت خود بپردازید. یعنی با معرفی خود و نحوه ی عملکرد شرکت، نوع اداره کردن آن را توضح دهید. این بخش در جزییات باید شامل موارد زیر باشد:
- ساختار حقوقی کسب و کار
- تاریخچه ای مختصر و کوتاه از کسب و کار
- ماهیت کسب و کار و خدمات ویژه ای که کسب و کار ارائه می دهد
- ارائه ی دید کلی از محصولات و یا خدمات، مشتری ها و تامین کنندگان
- خلاصه ای از رشد شرکت
- خلاصه ای از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت و برنامه ی بهره وری
نمونه بیزینس پلن فارسی – نمونه بیزینس پلن شرکت تولیدی – نمونه بیزینس پلن یک صفحه ای – نمونه بیزینس پلن شرکت بازرگانی – نمونه بیزینس پلن رستوران – قالب بیزینس پلن – نمونه بیزینس پلن فروشگاه اینترنتی – فایل بیزینس پلن