دوره مشاوره کسب و کار
دوره مشاوره کسب و کار به شما کمک می کند تا بتوانید کسب و کار مشاوره خود را آغاز کنید. این کسب و کار شغلی است که به شما آزادی عملی زیادی می دهد. به این ترتیب شما می توانید در یک کارآفرینی موفق نقش مهمی داشته باشید. همچنین انتخاب ساعات کار و مکان ارائه ی مشاوره در این کسب و کار بر عهده ی خودتان خواهد بود. پس می توانید کاری مستقل برای خود داشته باشید. با این حال، با انجام وظایف یک مشاور تمام وقت، شما می توانید درآمدی کامل همچون دیگر کارمندان داشته باشید.
در ابتدا با گذراندن یک دوره مشاوره کسب و کار می توانید کار خود را آغاز کنید.حتی می توانید خودتان به تنهایی و بدون وجود گذراندن یک دوره ی رسمی وتنها با مطالعات اصولی و کسب تجربه های عملی شروع به کار کنید.به این ترتیب نیاز چندانی به حمایت مادی نخواهید داشت. آغاز یک کسب و کار مشاوره ای در ابتدا به این صورت است. اما در ادامه تعداد همکاران و حامیان شما می تواند افزایش داشته باشد.
با شروع این کار عملا خود شما یک کارآفرین محسوب می شوید. باید در کار خود سعی کنید تا فعالیت های شما منجر به رهبری و هدایت امور، روشن کردن، و سازماندهی امور شغلی دیگران شود. و در نهایت تلاش هایتان باعث شود تا مشتری های شما نسبت به قبل از ملاقات با شما موفق تر و رضایتمند تر باشند. اما مسئله اینجاست که برای راه اندازی کسب و کار مشاوره چه شرایطی باید احراز شود؟ در ادامه ی این مقاله به همین مسئله می پردازیم.
تیپ های شخصیتی مناسب در دوره های مشاوره کسب و کار
در انتخاب صحیح و مناسب شغل، عوامل مختلفی دخیل هستند. عواملی از قبیل ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علاقه، مهارت های شخصی، شرایط خانوادگی، و شرایط اجتماعی باید برای افراد مختلف در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در انتخاب شغل باید در نظر گرفته شود ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده است که نیازمند زمان و تجربه ی کافی است.
بدیهی است که هر کس ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد. حتی افرادی که از لحاظ تیپ شخصیتی در یک طبقه قرار می گیرند، باز هم در جزییات با هم متفاوت هستند. به طور کلی در تمام مشاغل افرادی موفق از همه ی تیپ های شخصیتی مختلف حضور دارند. پس نمی توان اینطور نتیجه گیری کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در یک شغل موفق می شوند. اما به طور طبیعی افرادی که در یک کسب و کار موفق تر هستند، این کار را بیشتر دوست دارند و در نتیجه رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
رشته های دانشگاهی برای مشاوره
مشاوره ی شغلی در ایران هنوز به صورت شاخه ای کاملا تخصصی و مجزا شناخته نشده است. پس بنابراین ممکن است گاه در کنار مشاوره های دیگر تحصیلی، رفتاری و… به افراد داده شود. یعنی به لحاظ آکادمیک مشاوران در واقع همان روانشناسان هستند که در قالب مشاور در حوزه های مختلف رفتاری، تحصیلی، شغلی مشاوره ارائه می دهند.
اما علاقه مندان به تحصیلات رسمی برای این شغل می توانند در رشته های روانشناسی و راهنمایی و مشاوره تحصیل کنند. سپس به صورت تخصصی در گرایش مشاوره ی شغلی در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند.
مدارک و مجوز های لازم برای مشاوره
برای شروع رسمی حرفه ی مشاوره کسب و کار، شما باید مجوزهای لازم را از مراکز قانونی مورد نظر کسب کنید. شما می توانید با مراجعه به سایت این سازمان ها و نهادها از آخرین شرایط لازم برای اخذ مجوزهای ضروری آگاه شوید.
مهارت و دانش مورد نیاز
برای انجام خدمات مشاوره کسب و کار، شما نیاز به مجموعه ای از مهارت ها و تخصص های لازم دارید. با کسب این مهارت ها از طریق یک دوره مشاوره کسب و کار، می توانید به بهترین نحو ممکن مشتری های خود را راهنمایی کنید. برخی از مهمترین این مهارت ها به این شرح اند :
- مهارت های ارتباطی خوب: به منظور برقراری ارتباط مناسب و خوشایند با مشتری و تأثیر گذاری مثبت بر او به این مهارت نیاز دارید.
- مهارت در مصاحبه و پرسشگری: به منظور کشف نیازهای واقعی روحی و روانی مشتری و درک خواسته ی واقعی او باید از قدرت تشخیص در پرسشگری برخوردار باشید.
- صبر و حوصله و شنونده خوبی بودن: برای اینکه بتوانید نیاز مشتری خود را به خوبی بشنوید؛ و راه حلی که ارائه می کنید با نیازهای او انطباق کامل داشته باشد باید صبور باشید.
- داشتن دانش و اطلاعات کامل از مشاغل: برای هدایت درست مشتری ها باید اطلاعات درست و کافی از ویژگی های مشاغل و شرایط کنونی آنها در کشور داشته باشید.
- قدرت بیان مناسب: برای ایجاد انگیزه و ارائه ی مناسب توضیحات به مشتری ها باید تسلط کافی در کلام داشته باشید.
- توانایی هدف گذاری و برنامه ریزی: برای رسیدن به اهداف تعیین شده برای مشتری باید بتوانید به درستی برنامه ریزی کند.
- مهارت کار با کامپیوتر: کار با کامپیوتر و به ویژه استفاده از اینترنت برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز نیز لازم است.
شروع کار پس از دوره مشاوره کسب و کار
توجه کنید که برای شروع یک کسب و کار مشاوره، تبلیغات و میزان تاثیر گذاری آن بر روی مشتری ها نکته ی مهمی است. به عنوان یک مشاور، بسیار خوب است تا کارتی برای ارائه ی خدمات خود داشته باشید. شاید برای تهیه ی یک کارت ویزیت برای کسب و کار خود مجبور به صرف هزینه ای باشید. اما باید بدانید که قطعا ارزشش را خواهد داشت.
در کار مشاوره کسب و کار باید نوع خدمات، برنامه ها، یا استراتژی موقعیت خود را تعیین نمایید. به عنوان مثال، شما یک مشاور کسب و کار هستید؛ اما می توانید در حوزه های تخصصی تری نیز کار کنید و دایره ی فعالیت های خود را محدودتر نمایید. مثلا حوزه ی کاری یک مشاور تجارت الکترونیک را برگزینید. و یا به عنوان مثال های دیگر می توان به مشاور بازاریابی ، مشاور مالیاتی و مشاور تجزیه و تحلیل اشاره کرد.
این محدود کردن کار مشاوره به یک عنوان، به مشتری ها درباره ی آنچه میتوانند از شما بخواهند کمک می کند. در واقع این عنوان همچون یک راهنما عمل می نماید.
تولید محتوای مناسب برای مشاوره کسب و کار
دوره مشاوره کسب و کار
یک مشاور کسب و کار اطلاعات حاصل از تجربیات خود و طرحهای عملی را در اختیار مشتری هایش قرار می دهد. یک مشاور مجرب باید مطالب مفیدی در زمینه ی کاری خود و در مورد موضوعی که ادعا دارد در آن بسیار با تجربه است به عنوان محتوا در دسترس سایرین قرار دهد.
مثلا برای پیشبرد اهداف کاری و امور تبلیغاتی در کسب و کار مشاوره ، یک مشاور موفق باید به طور منظم مقالاتی نشر دهد. همچنین می تواند به انتشار کتابهای الکترونیکی بپردازد؛ و یا سعی در تولید پادکست و ویدئوهای آموزشی داشته باشد. این فعالیت ها باید بر اساس موضوعاتی باشد که به زمینه ی تخصص اومربوط است.
وظایف مشاور کسب و کار
دوره مشاوره کسب و کار
یک مشاور کسب و کار باید بتواند همچون یک تحلیل گر متخصص عمل کند؛ و در فرآیند مشاوره با نگاهی دقیق و موشکافانه با بررسی تمامی بخشهای یک سازمان یا کسب و کار، آنها را به درستی تجزیه و تحلیل کند: بخش های چون مدیریت، منابع انسانی، مالی، فروش، بازاریابی، فناوری اطلاعات، و بخش اجرایی. در واقع باید گفت موفقیت مشاوره کسب و کار نیازمند رسیدن یک مشاور به شناخت و درک درستی از کسب و کارها است.
در کسب و کارهای بزرگ به منظور دستیابی به این هدف، مشاور کسب و کار با مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و تمامی کارمندان شرکت جلسه میگذارد. در این جلسات جایگاه، مسئولیتها و وظایف هر یک از آنها را به دقت بررسی می کند. و تشخیص می دهد که کسب و کار مشتری اش در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد. دوره مشاوره کسب و کار
در مشاوره کسب و کار برای کسب و کارهای بزرگ عملکرد سیستماتیک، انعطافپذیری سازمان و نیاز به حضور نیروهای متخصص جدید بررسی میشود. سپس آگاهی و اطلاعات به دست آمده از این بررسی به مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار منتقل میشود. در نتیجه آنها می توانند نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود را بهتر بشناسند. سپس در جهت بهبود نقاط ضعف خود تلاش نمایند.
نقش مشاور در ادامه ی مسیر
اما مشاوره در همین مرحله تمام نمی شود. یک مشاور کسب و کار حرفه ای فقط راهکار نمیدهد؛ بلکه در تمام مسیر همراه صاحبان کسب و کار است و به آنها کمک میکند توصیه ها و برنامه های پیشنهادی او را به اجرا درآورند. مشاور کمک می کند تا صاحبان مشاغل اهداف خود را محقق نمایند؛ به طور منظم و برنامه ریزی شده میزان پیشرفت موکلین خود را می سنجد تا اطمینان حاصل کند در مسیر درستی قرار گرفته اند. دوره مشاوره کسب و کار
به خصوص در مورد صاحبان کسب و کارهای استارتاپی و نوپا باید نظارت بیشتری انجام دهند. زیرا آنها چندان به الفبای کسب و کار آشنا نیستند. گاهی صاحبان مشاغل نوپا چنان در به انجام رساندن ایدههایشان غرق شدهاند که چالشها و مشکلات مسیر خود را نادیده میگیرند.
مشاوره کسب و کارهای بزرگ و کوچک
ارائه ی مشاوره برای کسب و کارهای بزرگ نیز ویژگی های خود را دارد. یک مشاور باید بداند کسب و کار مشتری هایش در چه زمینههایی نیازمند رشد و پیشرفت است؛ او باید برای صاحبان مشاغل اولویتهایشان را مشخص کند؛ سپس اهداف و استراتژیهای سازمان مورد نظر را بررسی نموده و در نهایت چشماندازی واضح و شفاف از زمان حال و آینده ی کسب و کار ترسیم کند. او باید قادر به ارائه ی اهداف بلند و کوتاه مدت برای کسب و کارها باشد. و روند رسیدن به این اهداف را پیش بینی نماید.
در این حالت است که صاحبان کسب و کارهای بزرگ میتوانند با استفاده از همه ی این تحلیل ها و اطلاعات، برای خود اهدافی هوشمندانه تعریف کنند. صاحبان کسب و کارها پس از رسیدن به اطمینان و اعتماد به مشاور، به توصیهها و راهکارهای او گوش می دهند. به این ترتیب بر مبنای راه حال ها و اطلاعات مشاور تصمیمهای مهمی می گیرند. تصمیمهایی که تاثیر مهمی بر آینده ی کسب و کارشان خواهد داشت و چه بسا آن را متحول خواهد ساخت.
چه زمانی به مشاوره نیاز دارید؟
برای همه پیش می آید که غرق در کار خود شوند. ممکن است حس کنید که بسیار باتجربه هستید؛ در مرکز کسب و کارتان ایستادهاید و به همه چیز تسلط دارید. اما دقیقا به همین دلیل که از فاصلهای بسیار نزدیک به کسب و کار خود نگاه میکنید، گاه نمی توانید مشکلات را به درستی ببینید. همین امر باعث می شود که مشکلات، چالشها، نقاط ضعف، کاستی ها و حتی فرصتهای تکرار نشدنی از دید شما پنهان بماند.
برای همین در این وضعیت به فرد باتجربهای نیاز دارید که خارج از محیط کسب و کار شما قرار گرفته باشد. به این ترتیب او می تواند با نگاهی بی طرف و به دور از هر گونه تعصب و غرض ورزی، کسب و کار شما را بررسی کند. شما به مشاوری نیاز دارید که در اداره کردن و کسب موفقیت برای کسب و کارهای مختلف سابقه ی خوبی داشته باشد. دوره مشاوره کسب و کار