شرکت های مشاوره کسب و کار
همه ی کسب و کارها گاه در معرض فشارهای داخلی و خارجی قرار دارند. نیاز به تغییر، بهتر شدن، جهانی شدن، و شناساندن خود به بازارهای هدف برای تولید منافع بیشتر، یک چرخه ی مستمر است. گاهی بعضی از شرکت ها با گذشت زمان، نسبت به عادت ها، فرهنگ و شیوه ی فعالیت خود به دلیل تکرار و عادت نابینا می شوند. شرکت های مشاوره کسب و کار، می توانند به شما کمک کنند تا از منظر وسیع تری به شرکت یا کسب و کار خود نگاه کنید.
به این ترتیب آنها می توانند درباره ی نحوه ی درک مشتری از کسب و کار شما ایده ی درستی به شما ارائه دهند. شرکت های مشاوره کسب و کار با استفاده از بهترین روش ها به بهبود مدیریت یک کسب و کار کمک می کنند. این شرکت ها کسب و کار مشتری های خود را بازسازی کرده و یا آن را توسعه می دهند؛ و از آنها برای سودآوری و رشد پایدار حمایت می کنند.
مشاوره کسب و کار
مشاوره به معنای دریافت کمک حرفه ای و کسب اطلاعات لازم از افرادی است که صاحب تخصص و دانش در زمینه ای خاص هستند. دریافت اطلاعات و کسب مشاوره در همه ی زمینه ها امری سودمند و کاربردی است. مسائل پزشکی و سلامت، امور تحصیلی و علمی، مسائل خانوادگی، حقوقی، کسب و کار و دیگر موضوعات از جمله مواردی هستند که دریافت خدمات مشاوره می تواند در حل مشکلات مربوط به آنها مفید باشد.
استفاده از شرکت های مشاوره کسب و کار یکی از راه های دریافت مشاوره، راهنمایی و کسب اطلاعات مورد نیاز کسب و کارها می باشد. اگر نیاز دارید کسب و کاری را راه اندازی کنید، یا در کار فعلی خود پیشرفت نمایید: به شما پیشنهاد می شود پیش از شروع، از افراد متخصص و باتجربه، مشاوره و راهنمایی بگیرید.
همیشه شروع سخت و طاقت فرساست
مشاوره کسب و کار برای شروع یک کسب و کار، یکی از مسائلی است که امروزه در پیش روی افراد جامعه به خصوص جوانان قرار دارد. ایده ی داشتن یک کسب و کار موفق و پر درآمد بسیار جذاب و جالب است. اما داشتن یک ایده، به تنهایی تضمین کننده ی کسب موفقیت نیست. راه اندازی یک کسب و کار جدید یا توسعه ی کار فعلی، کاری به واقع سخت و جدی است. یک اشتباه کوچک گاه در شروع کسب و کار می تواند به شما و سرمایه تان آسیب جدی وارد کند؛ کسب و کار شما را به سمت رکود برده و تمام زحمات تان را به راحتی به هدر دهد.
شرکت های مشاوره کسب و کار چه کمکی به ما میکنند؟
موضوعاتی همچون کارآفرینی و کسب درآمد بیشتر یکی از مسائل مهم افراد در دنیای امروز است. در پی این مسائل بسیاری از افراد به دنبال موضوعاتی مشابه مثل کارآفرینی در خانه یا مشاغل خانگی، کسب درآمد با استفاده از اینترنت، یا شروع کار تولیدی با سرمایه ی اندک و کارهایی از این دست هستند.
اما نکته ی مهم اینجاست که تنها با داشتن ایدههای جذاب کسب و کار، نمی توان به جایی رسید. بلکه در شروع و ادامه ی کسب و کار خود باید از خدمات و کمک های شرکت های مشاوره کسب و کار بهره برد. خدمات ارائه شده توسط این شرکت ها حوزه های متنوعی را در بر می گیرد. یکی از این حوزه ها کارآفرینی است. خدماتی که شرکت های مشاوره کسب و کار درباره ی کارآفرینی ارائه میدهند در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.
خدمات شرکت های مشاوره کسب و کار در حوزه ی کارآفرینی
شرکت های مشاوره کسب و کار باید بتوانند به شما خدماتی در زمینه ی ایدههای کسب و کار و تشریح فرصتهای بازار به منظور کسب درآمد ارائه دهند. مثلا فرض کنید زمینه ی فعالیت شما در حوزه ی دیجیتال مارکتینگ است؛ یک مشاور خوب باید بتواند ایدههای خوبی در کسب و کار اینترنتی و کسب درآمد از طریق اینترنت به شما ارائه دهد. باید برایتان شرح دهد که چالش های بازار در این حوزه در چه بخشی است.
معرفی کردن ایدههای کسب و کار به تنهایی نمیتواند برایتان مفید باشد. بنابراین نیاز به مشاوره ای دارید که برای راهاندازی کسب و کار و نحوه ی کسب درآمد از آن کمک بگیرید.
نکته ی مهم دیگر آشنایی با مشکلاتی است که ممکن است در کسب و کار خود در پیش داشته باشید. شاید فکر کنید راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی کار پرسودی است. اما بدیهی است که هر فردی نمی تواند از پس هر کاری بربیاید. بنابراین وجود یک مشاور در اینجا ضروری است. این مشاور کسب و کاراست که به شما می گوید چه مشکلاتی برای راهاندازی کسب و کار جدید وجود دارد. مشاور ارزیابی می کند که آیا شما توان ورود به یک حوزه ی مشخص کاری را دارید یا خیر.
می دانیم که مهمترین بخش راهاندازی هر کسب و کاری تامین سرمایه ی اولیه یا جذب سرمایه ی لازم برای شروع آن فعالیت است. حتی گاهی ممکن است شما برای شروع یک کار سرمایه ی اولیه ی لازم را داشته باشید. اما اگر این سرمایه را در اختیار ندارید، شرکت های مشاوره کسب و کار میتوانند در خصوص شناسایی روشهای تامین مالی و جذب سرمایه به شما کمک کنند. یکی دیگر از مهارت های یک مشاور خوب این است که در خصوص مشاوره ی تامین مالی و سرمایهگذاری نیز اطلاعات کافی داشته باشد.
مشاوره ی کسب درآمد
گاهی اوقات صاحبان مشاغل و سرمایه نیازی به مشاوره ی راهاندازی کسب و کار یا کارآفرینی ندارند، بلکه به دنبال کسب درآمد از سرمایه و دارایی فعلی خود هستند. در این موقعیت هاست که مشاوره ی کسب درآمد میتواند به آنها کمک کند. مثلا ممکن است صاحب یک کسب و کار سنتی باشند؛ اما به دنبال افزایش درآمد خود با استفاده از روشهای جدید باشند.
البته مشاوره ی کسب درآمد با مشاوره ی اقتصادی یا مشاوره ی سرمایه گذاری متفاوت است. در مشاوره ی سرمایه گذاری موضوع مورد نظر سرمایه گذاری در بازارهای مالی مانند طلا است. اما کاری که شرکت های مشاوره کسب و کار در مشاوره ی کسب در آمد انجام می دهند به منظور کسب درآمد از طریق یک کسب و کار تولیدی یا خدماتی است.
دریافت مشاوره ی کسب و کار؛ تلفنی و حضوری
امروزه این امکان برای همگان فراهم است تا به صورت حضوری یا تلفنی از شرکت های مشاوره کسب و کار استفاد نمایند. افراد می توانند در حوزه ی مختلف مرتبط با دنیای کسب و کار از کمک مشاوران بهره ببرند. و سوالات خود در زمینههای مورد نظر، یا چالش های احتمالی پیش روی خود را از آنها بپرسند.
به طور کلی می توان وظایف شرکت های مشاوره کسب و کار را به ترتیب طبقه بندی کرد:
- تشخیص فرصتها و ایدههای کسبوکار
- مشاوره راهاندازی کسبوکار اینترنتی
- مشاوره راه اندازی کسب کار های تولیدی
- مشاوره راه اندازی کسب و کارهای فروشگاهی
- مشاوره راه اندازی کسب و کارهای خدماتی
- مشاوره راهاندازی سایر کسبوکارهای کوچک و متوسط
شرکت های مشاوره کسب و کار در دنیا
در دنیا همه در مورد شرکت مک کینزی، گروه مشاوره بوستون و شرکت بین چیزهای زیادی می دانند؛ اما تعداد زیادی شرکت مشاوره ی دیگر نیز وجود دارند که خدماتی عالی برای مشتری های خود همراه با تجربه ای فوق العاده حرفه ای ارائه می دهند. توجه کنید که این شرکت های بزرگ عمدتا شرکت های مشاوره ی مدیریتی هستند. یک سایت راهنما در این زمینه می تواند Consulting Firm Directory باشد.
- یکی از مهمترین ویژگی های یک شرکت مشاوره ی خوب این است که حداقل یک کسب وکارموفق را راهاندازی کرده و توسعه داده باشد.
- تحصیلات، پژوهشها، و زمینه ی فعالیت های مشاوران این شرکت ها باید با جنبههای مختلف کسب و کار مرتبط باشد.
- این شرکت ها باید در چند پروژه ی کاری مختلف به افراد صاحب مشاغل کوچک یا مجموعههای بزرگ مشاوره ی موفقیت آمیزی ارائه داده باشد.
- مشاوران در شرکت های مشاوره کسب و کار باید با مسائل مختلف کسب و کار همچون بازاریابی و فروش، تامین مالی، ثبت و امور حقوقی و نوشتن بیزینس پلن آشنایی داشته باشند.
بهترین شرکت های مشاوره کسب وکار در ایران کدامند؟
پاسخ به این سوال کار ساده ای نیست. شاید حتی به تعداد افرادی که این سوال را بپرسند، پاسخهای متفاوتی وجود داشته باشد. به طور قطع نمیتوان گفت چه شرکت هایی جزء بهترین شرکت های مشاوره کسب و کار هستند. اما آنچه را به طور قطعی میتوان تعیین کرد فهرستی از ویژگیها و وظایف یک مشاور برجسته در این زمینه است:
خدمات مشاوره کسب و کار شرکت آکام آتا
خدمات مشاوره کسب و کار شرکت آکام آتا در تهران و گیلان شامل موارد زیر می باشد:
- مشاوره مدیریت فروش و بازاریابی
- مشاوره مدیریت منابع انسانی
- مشاوره مدیریت بازاریابی بین الملل
- مشاوره مدیریت بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ)
- مشاوره مدیریت توسعه کسب و کار
- مشاوره مدیریت برند و برندسازی
- مشاوره مدیریت مذاکرات و مکاتبات تجاری بین الملل
- مشاوره مدیریت تجارت بین الملل
- مشاوره مدیریت بازرگانی
- مشاوره مدیریت مالی و حسابداری
- مشاوره مدیریت صادرات واردات

زمینه های مختلف کاری شرکت های مشاوره کسب و کار
مشاوره کسب و کار برای هر کسب وکار خاص از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. شرکت های مشاوره کسب و کار در تمام این قسمت های مختلف فعالیت می نمایند: مثلا در رهبری،مدیریت بازاریابی مدیریت، منابع انسانی، مدیریت مالی، مدیریت حقوقی، مدیریت پروژه، مدیریت استراتژیک، مدیریت اجرایی و بخش های دیگر.
یک مدیر برای رونق بخشیدن به کسب و کار خود باید دانش کافی در این زمینه ها داشته باشد تا بهترین نتیجه را در کسب وکار بگیرد. در این جا است که نقش یک مشاور خبره پر رنگ تر می شود. شرکت های مشاوره کسب و کار با بهره گیری از مشاوران مجرب خود وبا کمک گرفتن از افرادی که در این زمینه ها تخصص دارند، به صاحبان مشاغل کمک می کنند تا بهترین نتیجه ها را بگیرند.
ضرورت استفاده از مشاوره
انسان ها در دنیای امروز دیگر نمی توانند در تمام امور مطلع و متخصص باشند. از آنجایی که زندگی بشر امروزه با پیچیدگی های بسیاری مواجه است، انسان ها به تخصص و مهارت در همه ی زمینه های زندگی نیاز دارند. پس راه دستیابی به این مهارت ها دریافت مشاوره است. در واقع بهترین راه برای کسب موفقیت و جلوگیری از اشتباهات احتمالی، دریافت مشاوره است.
هر کسب و کار از رده های مختلف کاری و زیر گروه هایی تشکیل شده است. مدیران و افراد طراز اول هر کسب و کار برای کسب موفقیت و گسترش کسب و کار خود، باید بتوانند در همه ی رده های کاری خود، افراد مناسبی را استخدام کنند.