بالاترین سمت در شرکت
دکمه های دسترسی آسان به خدمات مرتبط
مشاوره بازاریابی / مشاوره مارکتینگ
بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا
بیزینس پلن برای مهاجرت به استرالیا
نمونه فرم تکمیل شده طرح کسب و کار
فرم مشاور فروش برای افزایش فروش
بهترین مشاور کسب و کار در ایران شرکت مشاور آکام آتا
مشاوره کسب و کار توسط مشاورانی صورت میگیرد که دارای دانش و تجربه در زمینههای مختلف کسب و کار مانند مدیریت، بازاریابی، مالی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات هستند. مشاوران کسب و کار بنا به تخصص آنها در حوزه های مختلف یا بصورت مستقل کار می کنند و یا در شرکت های مشاوره کسب و کار مانند شرکت آکام آتا مشغول به کار هستند.
شرکت مشاور آکام آتا یکی از بهترین شرکتهای مشاوره کسب و کار در ایران است،که خدمات بین المللی به زبان انگلیسی نیز ارائه می دهد. شرکت ما در زمینههای مشاوره کارآفرینی، مشاوره کسب و کار، مشاوره مدیریت و تجاری تخصص دارد. میانگین سن مشاوران کسب و کار ما ۴۴ سال است که هم تجارب بین المللی کار و تحصیل و زندگی در خارج کشور و هم تجارب کارمندی و مدیریت در شرکت های داخلی را در رزومه حرفه ای خود دارند. اکثریت اعضای شرکت دارای مدرک دانشگاهی فوق لیسانس و یا بالاتر در حوزه مدیریت کسب و کار هستند.
جهت دریافت خدمات مشاوره کسب و کار، لطفا از طریق تکمیل و ارسال فرم درخواست مشاوره، و پرداخت حق مشاوره، درخواست خود را برای رزرو وقت مشاوره ارسال کنید. پس از ارسال درخواست، مشاوران کسب و کار ما در کمتر از ۱۲ ساعت با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگیهای لازم را انجام خواهند داد.
بالاترین سمت در شرکت را چه کسی دارد؟
بالاترین سمت در هر شرکت بسته به ساختار و نوع شرکت و اساسنامه دارد.اختیاراتی که در اساسنامه شرکت درج شده است به مدیران قدرت بیشتر یا کمتری می دهد. هیات مدیره شرکت ، متشکل از مدیران ارشد یک شرکت است. ولیکن اختیارات هر یک از مدیران بسته به اساسنامه شرکت دارد. آگهی قانونی رسمی شرکت و آگهی تغییرات را شما می توانید در وبسایت روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران نام شرکت را جستجو و مشاهده نمایید.
حق امضا برای اوراق تعهد آور مالی مانند چک و سفته ممکن است از اختیارات یک مدیر و حق امضا برای عقود و قرارداد ها می تواند به عهده مدیر دیگری باشد و یا امضای چند مدیر الزامی باشد (حق امضا با چند مدیر) که اختیارات آنها را تقسیم می نمایید.
بنابراین بالاترین سمت در شرکت ها به موارد زیر بستگی دارد
- اساسنامه شرکت : اختیاراتی که به مدیران در اساسنامه داده می شود (مانند حق امضا)
- ساختار شرکت و نوع شرکت : شرکت سهامی خاص یا شرکت تضامنی و یا شرکت مسئولیت محدود و غیره … است
- مسئولیت: بالاترین مقام در شرکت مسئولیت نهایی عملکرد شرکت را بر عهده دارد.
- اختیارات: بالاترین مقام در شرکت اختیار تصمیمگیری نهایی در مورد تمام مسائل مربوط به شرکت را دارد.
- پاسخگویی: بالاترین مقام در شرکت به هیئت مدیره و سهامداران پاسخگو است.
- تعداد سهام : سهامداران عمده و اصلی یا سهامداران خرد و تعداد سهام زیرا سهامداران عمده در انتخاب مدیران نقش پر رنگ تری دارند.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شدن همزمان امکان پذیر است؟
در شرکتهای سهامی، اعضای هیأت مدیره باید سهامدار باشند، اما مدیر عامل ممکن است سهامدار شرکت نباشد. اگر مدیرعامل سهامدار شرکت باشد، ممکن است همزمان به عنوان رئیس یا عضو هیأت مدیره شرکت منصوب شود. دقت نمایید تغییرات قوانین را در نظر بگیرید و تصمیم گیری ها را حتما با مشورت یک شرکت مشاور و با وکیل متخصص تجاری مشورت نمایید و به خواندن مقالات وبلاگ ها و وبسایت ها اکتفا نکنید. خواندن مطالب کافی نیست باید مشاور حقوقی و شرکت مشاوری که دارای وکلای حقوقی باشد به شما در تصمیم گیری کمک نماید. حتما مشورت نمایید.
اختیارات رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
اختیارات رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی خاص و وظایف نایب رئیس هیئت مدیره در بنا به تصمیم مدیران هیات مدیره است و این اختیارات به صورت مکتوب در اساسنامه شرکت درج می گردد. وظایف رئیس هیئت مدیره در قانون تجارت مواردی مشخص شده است برای مثال اداره جلسات هیات مدیره با رئیس هیات مدیره است. ولیکن سایر اختیارات مانند حق امضا که بسیار مهم است باید در اساسنامه درج شده باشد و یا بعد از تغییرات اختیارات آگهی رسمی و درج در روزنامه رسمی شود.
مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی شرکت
معمولا مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی شرکت است مگر اینکه در اساسنامه و یا به تصمیم هیات مدیره اختیارات ایشان محدود شده باشد.
دکتر یاشا سازمند - مشاور توسعه کسب و کار و تجاری سازی
دکتر یاشا سازمند - مشاور توسعه کسب و کار و تجاری سازی
دکتر یاشا سازمند
مدیر عامل و عضو هیات مدیره از سال ۱۳۹۸
- دکترای مدیرت کسب و کار DBA از دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ۱۴۰۰
- کارشناس ارشد (فوق لیسانس)، مدیریت کسب و کار MBA – از دانشگاه علوم و مدیریت کشور مالزی
- کارشناس مهندسی مکانیک طراحی جامدات ۱۳۸۱ گواهینامه معادل مهندسی کامپیوتر نرم افزار
- سابقه کارمندی رسمی و با بیمه در ۱۲ دوازده شرکت و کسب و کار داخلی و بین المللی
- سابقه کارمندی برای شرکت مخابرات سنگاپور
- سابقه کارمندی برای شرکت نت اپ انگلستان
- سابقه کارمندی در شرکت های مطرح ایرانی، نظیر بازرگانی سپاهان همراه، ناتلی، ایران تلنت، طلوع سلامتی و … مشاور بیش از ۱۲۴ کسب و کار، سابقه تدریس زبان انگلیسی به عنوان مدرس ارشد آیلتس در آموزشگاه های داخل و خارج کشور
- محقق بین المللی علم مدیریت و دیجیتال مارکتینگ با ۱۱ مقاله منتشر شده در ژورنال های بین المللی و اچ ایندکس محقق / پژوهشگر گوگل اسکالر ۷ در حد اساتید هیات علمی دانشگاه های دنیا
تخصص اصلی ایشان مشاوره کارآفرینی، مشاوره مدیریت کسب و کار و تجارت می باشد که البته با تمرکز در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات IT ایشان را از سایر مشاورین کسب و کار متمایز نموده است. بیش از یک دهه کارمندی، کارشناسی، و مدیریت و همچنین فعالیت در حوزه فناوری و نرم افزار در داخل و خارج کشور شناخت کامل فضای کسب و کار منطقه خاورمیانه را به ایشان داده است که توانسته در راستای ارتقا و توسعه کسب و کار ها به بسیاری از مالکان و مدیران کسب و کار ها خدمات شایانی ارائه دهد.
مهندس مارال سازمند - کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ از دانشگاه منچستر انگلستان
مهندس مارال سازمند - کارشناس ارشد
دیجیتال مارکتینگ از دانشگاه منچستر انگلستان
مهندس مارال سازمند – مدیر پروژه های بین المللی دیجیتال مارکتینگ
- کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ از دانشگاه منچستر، کشور انگلستان
- کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی
- مهندس کامپیوتر، گرایش نرم افزار
بالاترین سمت در شرکت
برای بسیاری از افراد در مورد تفاوت مسئولیت های مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره ابهاماتی وجود دارد. در بسیاری از موارد بسیاری از افراد به اشتباه این دو سمت را یکسان می دانند و به جای هم به کار می برند. اما تفاوت هایی در مسئولیتهای مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره وجود دارد که با توجه به مقررات و قوانین، وظایف و ویژگی های هر یک از آنها تعیین می شود. مدیر عامل کیست؟ و بالاترین سمت در شرکت کیست؟ مدیرعامل یاChief Executive Officer که به اختصار به آن (CEO) می گویند، بالاترین مدیر اجرایی در یک شرکت است که مسئولیت های اصلی اش توسعه و پیاده سازی استراتژی های سطح بالا، تصمیم گیری های اصلی شرکت، مدیریت کل عملیات و منابع شرکت و عمل کردن به عنوان نقطه اصلی ارتباط بین هیئت مدیره و عملیات شرکت است. مدیر عامل معمولا در هیئت مدیره سمتی دارد و گاه می شود که رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل یک نفر باشند. داشتن یک مدیر عامل برای شرکت سهامی عام یا خاص، ضروری است. مدیر عامل شرکت در حدود اختیاراتی که دارد در واقع نماینده ی شرکت به حساب می اید و حق امضا دارد.
سمت مدیرعامل بالاتر است یا رئیس هیئت مدیره؟
پاسخ به این پرسش احتیاج به کمی درنگ دارد. بالاترین سمت در شرکت متعلق به چه کسی است؟ رئیس هیئت مدیره بالاتر است یا مدیرعامل؟ می توان به بیانی ساده گفت که بالا یا پایین تر بودن سمت اعضای شرکت و میزان اختیارات افراد به هیئت مدیره و به تصمیم اعضای شرکت بستگی دارد. تصمیماتی که در اساسنامه ی شرکت قرار دارد توسط هیئت مدیره اتخاذ می شود. در نظر عموم مردم ممکن است مدیر عامل بالاترین سمت یک شرکت باشد. اما در واقع عمدتا مدیرعامل فقط در استخدام یک شرکت است و در بسیاری از شرکت های بزرگ این گونه است. حال به این می رسیم که یک مدیرعامل برای یک شرکت چگونه انتخاب می شود؟ مدیرعامل به عنوان مهره ی اصلی ارتباط بین هیئت مدیره و کارمندان یک شرکت عمل می کند. وی توسط هیئت مدیره و سهامداران انتخاب شده و می تواند از بین اعضای هیئت مدیره یا خارج از آنها تعیین گردد. این مدیر عامل اگر از بین اعضای هیئت مدیره انتخاب شده باشد نباید مدت مدیریت عاملی او از مدت عضویتش در هیئت مدیره بیشتر شود. باید توجه داشت که نقش مدیرعامل از یک شرکت به شرکت دیگر تفاوت دارد. این تفاوت ها به به اندازه، فرهنگ و ساختار شرکت بستگی دارد. معمولا اینطور است که در شرکت های بزرگ، یک مدیرعامل با اخذ تصمیمات استراتژیک در سطح بالا قرار دارد و کسی است که مسئولیت جهت دادن به شرکت را بر عهده دارد، اما در شرکت های کوچکتر، یک مدیرعامل اغلب فعالیت های کوچکتر و روزانه را انجام می دهد.
رئیس هیئت مدیره چه کسی است و چه وظایفی دارد؟
رئیس هیئت مدیره شخصی است که توسط هیئت مدیره شرکت انتخاب می شود. این شخص مدیریت و ریاست جلسات هیئت مدیره را برعهده دارد. رئیس هیئت مدیره باید جلسات کاری شرکت را درست و با رعایت نظم و مطابق دستورات برگزار کند. رئیس هیئت مدیره در جهت رسیدن به یک توافق در تمام تصمیم گیریهای هیئت مدیره فعالیت می نماید. در راستای شناخت بالاترین سمت در شرکت باید دانست که جایگاه رئیس هیئت مدیره ، با جایگاه مدیرعامل شرکت تفاوت دارد. البته در بعضی شرکت ها بر اساس توافقاتی، نقش های رییس هیئت مدیره و مدیرعامل ترکیب شده اند. وظیفه ی اصلی رئیس هیئت مدیره، مدیریت و رهبری هیئت مدیره است. اما خود هیئت مدیره از چه کسانی تشکیل می شود؟ هر شرکت سهامی توسط عده ای از کسانی که صاحب سهام شرکت هستند اداره می شود. این افراد بر اساس قانون به عنوان هیئت مدیره شناخته می شوند. افراد این هیئت مدیره هر یک نماینده ی شرکت هستند یعنی از طرف شرکت به عنوان نماینده ای هستند که می تواند در امور شرکت دخالت داشته باشد. در مورد نقش هیئت مدیره و لزوم ایجاد این نهاد باید گفت که شرکت سهامی به وسیله هیئت مدیره ای که از بین صاحبان سهام انتخاب شده و کلا یا بعضا قابل عزل می باشند اداره خواهد شد. بعد از آشنایی با رئیس هیئت مدیره و تفاوت مسئولیت های مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره باید بگوییم در هر شرکت بالاترین سمت در شرکت می تواند اندکی متفاوت باشد.
بالاترین سمت در شرکت
بالاترین سمت در یک شرکت (the highest ranking officer in a company) می تواند مدیر عامل باشد و یا نباشد. این امر بسته به اختیارات، سهام دار بودن، مقدار سهام، نوع شرکت، کشور، حق امضا داشتن یا نداشتن، و اساسنامه شرکت متفاوت باشد. در نگاه عموم بالاترین سمت اجرایی شرکت مدیر عامل است. هر چه یک فرد سهامی بیشتری در شرکت سهامی داشته باشد قدرت او بیشتر خواهد بود. معمولاً عالی رتبه ترین مسئول اداری و اجرایی یک شرکت مدیر عامل است.
مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی شرکت
بالاترین مقام اجرایی یک شرکت (از نظر عموم) مدیر عامل آن شرکت است. بسته به نوع شرکت شرایط ممکن است متفاوت باشد. مثلا در شرکت سهامی خاص، اعضا سهام داران یک شرکت هیئت مدیره را انتخاب می کنند و هیئت مدیره، مدیر عامل، رئیس و نایت رئیس هیئت مدیره را از میان خود انتخاب می کنند. حتی شرایط و قوانین ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.
مدیر عامل به زبان انگلیسی امریکن CEO – Chief Executive Officer و به انگلیسی بریتیش Managing Director
ولیکن اساسنامه و هیئت مدیره می تواند اختیارات مدیر عامل را محدود کند. مدیر عامل می تواند در برخی شرکت ها حتی سهام دار نباشد و استخدام شود تا شرح وظایفی که هیئت مدیره تعیین می کند را انجام دهد. مدیر عامل می تواند حق امضا داشته باشد یا نداشته باشد.
هیئت مدیره به انگلیسی Board of Directors
هیئت مدیره یک شرکت بالاترین اختیارات مدیریتی یک شرکت را دارند. تعداد اعضای هیئت مدیره بسته به نوع شرکت متفاوت می باشد و هیئت مدیره مسئول اداره شرکت است. اعضای هیئت مدیره معمولا با تجربه ترین افراد برای مدیریت یک شرکت هستند. اگر هدف شغلی شما این است که در تیم مدیریتی ارشد (اعضای هیئت مدیره) یا مدیر عامل یک شرکت باشید باید بدانید که مسئولیت بسیار سنگینی است و نیاز به دانش تجربه بسیار دارد.
رییس هیئت مدیره به انگلیسی Chairman یا Chairman of the Board
حقوق رئیس هیئت مدیره
حقوق رئیس هیئت مدیره توسط اعضای هیئت مدیره تعیین می شود.
سایر مقالات مهم در مورد ساختار شرکت ها و مدیران ارشد و هیات مدیره :
- حقوق رئیس هیئت مدیره
- اختیارات رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
- مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره همزمان
- وظایف نایب رئیس هیئت مدیره
- رئیس هیئت مدیره موظف
- وظایف رئیس هیئت مدیره در قانون تجارت
- تفاوت مدیر کل با مدیر عامل
- آیا نایب رئیس هیئت مدیره میتواند مدیرعامل باشد